Gode råd til at vælge hund når du har små børn

Har snakken i familien længe gået på hvorvidt i skulle have en lille hund eller ej, så er der her et par gode råd til hvad du/i bør tænke grundigt over inden i får den lille hund. Det kræver nemlig et stort arbejde og hvis du allerede har rigeligt at se til, så er det måske ikke den bedste ide.

Vælg en rolig og pålidelig hund

Hvis det er første gang i skal have hund, så vil det være en god ide at vælge en hund som er mere rolig og bedre som familiehund. Der findes hunderacer som er mere rolige og afslappede end andre. Der er fordele og ulemper ved alle racer, en af de mere rolige familiehunde er eksempelvis en labrador, den er god til børn og altid rolig. En af ulemperne er dog at den kræver meget motion, den spiser meget og så fælder den ikke mindst rigtig meget.

Stort arbejde med en hvalp

De små hvalpe er svære at stå for, de er nuttede, har store sorte øjne og man kan slet ikke stå for dem. Men at få en hvalp er også et kæmpe arbejde, man skal lære dem at blive renlige og hvad de må og ikke må. Hvis du allerede har små børn, så ved du hvor meget arbejde der er i at passe dem og lære dem at beherske sig. Med en lille hund er der pludselig endnu mere at se til, så en anden løsning kunne måske være at finde en familiehund der havde lidt år på bagen. På den måde undgår man at skulle opdrage hunden, det er dog ikke sikkert at det er lige så interessant, men en mulighed er det.

Har du tid og råd til en hund?

Mens du sidder og kigger på den lille hvalp, så tænker man som oftest slet ikke logisk på nogen måde, man tænker mere over hvor sød og nuttet hunden er frem for de dage hvor den har tisset for tredje gang på gulvtæppet, de mange gange den skal luftes i løbet af en dag, eller hvor meget det koster i hundemad og hundefoder at have en hund. For inden du beslutter dig for at få hund, så bør du nøje overveje om du virkelig har tiden til en hund og hvorvidt du har økonomien til det, for det koster mange penge med dyrlæge, foder osv. For slet ikke at tale om at det kan være svært at planlægge ferie og rejser når man har en lille hund. For flere gode tips til livet med børn og dyr kan du besøge Babytid.dk og Babymin.dk.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Der er lukket for kommentarer.