Anskaffelse af hund – hvad koster det?

Hvis det er på tide, at der kommer familieforøgelse af en hund, skal der overvejes og vide nogle ting på forhånd. Først og fremmest så skal hunden motioneres hver dag flere gange om dagen. Den skal passes med vaccination, loppekur, ormekur og det rette foder til den enkelte hund. Hvis det er en hvalp, skal den have noget legetøj som den må bide i. Hundehvalpe har det lige som børn når det kommer til tænderne. Inden tænderne kommer rigtigt frem, kløer de. Så hvis du vil undgå forbidte sko og sofaer bør den have nogle tyggeting.

Overvejelser i forbindelse med ferie

Hvis I er familien der elsker at tage på ferie, så hav dette med i overvejelserne inden I skaffer jer en hund. En hund har følelser. Det betyder at hver gang I tager afsted i længere tid, savner jeres hund jer voldsomt meget. Hvis I stadig vil have en hund, så er det en god ide, inden anskaffelsen at have med i baghovedet hvor den skal opholde sig når I er på ferie – med mindre I tager den med jer. Dyrene knuselsker sine ejere, og vil gøre alt for dem. Derfor kalder man hunden for menneskes bedste ven. Elsk den lige så meget som den elsker jer.

Hvad koster det at få en hund?

Hvis man er ny indenfor hundeverden, er det godt at vide at der er flere prisklasser på hunde. Hvis det er en lille hund, kan den godt være dyrere i anskaffelse end en stor hund og omvendt. Det er ikke størrelsen på hunden der bedømmer prisen. Det er racen. Hvis det er en racehund med fin stamtavle og øvrige fine papirer er den dyrere. Hvis det derimod er det man kalder en ”uægte” hund, så betyder det at det kan være en blandingshund uden stamtavle og papirer. Inden anskaffelsen af en hund, bør man vide hvad man vil med en hund – det er ting som:

 • Udstillings hunde
 • Ringtræning
 • Lydighedstræning
 • Jagthund
 • Vagthund i hjemmet
 • Eller bare et nyt familiemedlem

Lån penge til din kommende hund hos Fokuslån

Hvis du ikke har pengene til den hund du gerne vil have, så findes der flere låneudbydere. Du kan først og fremmest spørge din bank om penge, men hvis banken siger nej, findes der andre alternativer. Prøv at anvende online låneudbydere, hvor det er muligt at låne penge på samme måde og vilkår som hvis du lånte dem i banken. Fokuslån er blandt andet en af låneudbyderne som kan findes på internettet. Når man låner penge online, skal man huske at betale dem tilbage. Inden man opretter et lån, bør man:

 • Læse alt med småt
 • Forstå låneudbyderens regler og vilkår
 • Betale hele lånet tilbage til aftalt tid
 • Tjekke lånets renter og gebyrer

Hvis man godkender den lånekontrakt, der kommer tilbage fra Fokuslån, gør man det via sit Nem-Id. Når man har underskrevet låneaftalen, går der oftest kun få timer eller dage inden pengene er på din konto. Der findes flere lån man kan oprette som eksempel forbrugslån og huslån.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Udgivet i Dyr

Pynt din have med dyreinspirerede ting

For mange mennesker er haven et sted, hvor det er muligt at slappe af og nyde hverdagen med familie og venner. Haven må derfor gerne være pyntet og indbyde til afslapning og hygge. Hvis du elsker dyr, kunne det være, at du skulle pynte din have med dyreinspirerede ting. Der er nemlig intet som et hjem med tilhørende have, der virkelig viser personlighed.

Find en flot regnmåler

Hvis du godt kan lide at følge med i, hvor meget regn der falder i løbet af dagen, kunne du overveje at anskaffe dig en flot regnmåler. En måler er både en god investering, hvis du er bondemand og skal følge med i vejret, men den er også god, hvis du bare interesserer dig for, hvor meget regn der falder i dit lokalområde. Selvom en måler er praktisk og kan fortæller hvor meget regn, der er faldet, må den også gerne pynte lidt i haven. Du behøver nemlig ikke at tage dig til takke med en helt normal måler.

For at bringe mere personlighed ind i haven kunne du vælge at anskaffe dig en regnmåler med et dyr på. Det vil med garanti pynte haven, og det kan være med til at starte en samtale. Der findes mange forskellige slags dyr, du kan pynte måleren med. Fælles for dem alle er, at det er en sjov og personlig pyntegenstand, der helt sikkert vil bringe smil frem fra dine gæster.

Pynt haven med et fuglebad

Hvis du kan lide de danske fugle, kunne du købe et fuglebad til haven. Et fuglebad er ligesom en regnmåler med til at pryde haven, og desuden vil det tiltrække mange fugle til haven, som du kan studere. På biblioteket findes der et utal af bøger om fugle, som du kan låne. Når fuglene indtager fuglebadet, kan du finde bogen frem og studere dem. På den måde kan du altså lære meget mere om de danske fugle. Fuglebadet kan være med til at starte en helt ny fritidsinteresse, hvor du bliver klogere på fuglene.

Der findes forskellige slags fuglebade, og nogle fuglebade har sågar fugle som pynt på kanten af badet. Du kan altså finde lige det fuglebad, der passer ind i din have.

En vejrhane til haven

Hvis du kan lide at måle regn med en regnmåler, interesserer du dig måske også for, hvordan vinden blæser. Du kunne derfor overveje at købe en vejrhane til din have. En vejrhane er både flot, og samtidig er den brugbar, så du kan følge med i, hvilken retning vinden blæser.

Vejrhanen har haft forskellige symbolske betydninger i løbet af årene. Fra gammel tysk folketro mente man, at vejrhanen var med til at afværge lynnedslag, mens man inden for kristendommen mente, at hanen på kirkens tag kunne holde de onde ånder væk fra kirken. Symbolsk betydning eller ej så er vejrhanen både praktisk, og så kan den pynte haven flot op. Der findes også vejrhaner med andre slags dyr, så du kan pynte din have med lige de slags dyr, du bedst kan lide.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Udgivet i Dyr

Derfor skal du huske at have en forsikring til dit kæledyr

Hvad enten du har hund, kat eller kanariefugl, så er du sikkert godt klar over hvor meget du holder af dit kæledyr. Og det er netop af denne grund, at det er i din og dit kæledyrs bedste interesse at du beskytter den så meget som overhovedet muligt. Hvis dette ikke blot lyder som det rene vrøvl, så bør du nu overveje at tegne en kæledyrsforsikring som et sikkerhedsnet for dit kæledyr. Men hvad er en dyreforsikring rent faktisk, og hvad dækker den?

Dyreforsikring – hvad er det egentlig for en størrelse?

Hvis du f.eks. er hundeejer, så er du uden tvivl klar over at din hund ifølge loven skal have en ansvarsforsikring, så længe den befinder sig i landet. Dette lovkrav er gældende, fordi det jo desværre af og til sker, at en hund angriber et menneske, hund eller ødelægger noget på en andens ejendom. Ved at have en ansvarsforsikring er du således sikret, hvis din hund nu skulle opføre sig lidt for uartigt. I lighed med ansvarsforsikringen til vores hunde, så findes der selvfølgelig også forsikringer af denne slags til alle vores andre kæledyr. Den store forskel er dog, at den kun er lovpligtig til hunde og heste, hvorimod den er frivillig til andre typer kæledyr. Dette skyldes nemlig, at netop hunde og heste vurderes at være mere tilbøjelige til at forårsage en skade end f.eks. en guldfisk eller huskat.

Dyreforsikring – hvordan er jeg sikret?

En forsikring til dit kæledyr har som sagt først og fremmest det formål, at dække de skader som dit kæledyr forårsager overfor andre, samt deres ejendom. Til gengæld vil man normalt ikke være dækket af ens kæledyrsforsikring i tilfælde af sygdom eller skader på dyret. Den gode nyhed er dog, at man faktisk sagtens også kan dækkes ind på dette område; du skal blot sørge for at vælge det til. På denne måde vil din hund eller kat nemlig være forsikret imod f.eks. trafikulykker eller alvorlige sygdomme. Dette har naturligvis den fordel, at du ikke lige pludselig står med en kæmpestor dyrlægeregning på hånden, som du i visse tilfælde vil have vanskeligt ved at betale. Du vil derfor med en dyreforsikring befinde dig i en langt bedre økonomisk position, og du slipper desuden også for en pæn mængde stress oven i hatten. Find din forsikring på Forsikringsportalen, hvis du endnu ikke har tegnet din dyreforsikring til dit kæledyr. Det kan som du nok kan se betale sig, at være ordentligt dækket ind.

Tag en snak med dit forsikringsselskab

Find din forsikring på Forsikringsportalen, men inden du gør dette, bør du kontakte dit eget forsikringsselskab. Hvis du f.eks. allerede har tegnet en forsikring til dig selv hos et forsikringsselskab, så vil det i denne forbindelse være en god idé at du kontakter dem. De vil nemlig være kompetente til at give dig rådgivning i forbindelse med, hvilken slags forsikring der bedst egner sig til dit kæledyr. På denne samler du netop dine forskringer under denne samme paraply – og det er jo dejligt praktisk. Hvis dit forsikringsselskab nu ikke skulle tilbyde dyreforsikringer, så kan de til gengæld nok sende dig det rigtige sted hen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Udgivet i Dyr

Sådan holder du en ferie med plads til både børn og hund

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Er du i fuld gang med planlægningen af årets sommerferie? Så kender du sikkert til udfordringen med at få styr på alt det praktiske inden din ferie. Skal du både have børn og hund med, er der nemlig meget, der skal være styr på inden afgang.

Heldigvis kommer vi dig i forkøbet. Vi har nogle gode tips til dig, så du kan tage afsted med ro i maven. Vi fortæller mere om, hvad du bør få helt styr på inden afgang, og hvordan du får plads til det hele.

Få styr på udstyret

I dag vælger mange danskere den klassiske campingferie. Det kan enten være et andet sted i Danmark eller under sydens sol et andet sted i Europa. Lige meget hvad vil det være nogle fantastiske forudsætninger for at få en uforglemmelig sommerferie. Skal du afsted på campingferie, kan det være godt at få tjekket op på alt dit udstyr inden afgang.

Skal du have en campingvogn med, er der mange smarte løsninger, der kan være til stor nytte for dig og familien. På campingtur.nu finder du mange forskellige muligheder, og det gælder også for dig, der tager teltet med og holder ferie i det fri.

Alt med til hunden

Når du skal have en hund med på ferie, er det især en fordel at have styr på alt til familiens ven inden afgang. For når det kommer til hundemad, godbidder og meget andet, kan du ikke være sikker på, at du kan finde de samme produkter i udlandet. Er din hund vant til en bestemt type foder, kan det blive en udfordring for maven med andre varianter.

Forbered dig godt hjemmefra ved at have købt det hele på forhånd. Det kan være en ulempe, i og med at hundemad og andet vil fylde lidt ekstra i bilen. Heldigvis slipper du for at have det hele med hjem igen, og så er du sikker på, at din hund får det bedste af det bedste. Hos dollardog.dk finder du et væld af forskellige produkter, så du nemt kan købe det hele hos den samme forhandler.

Kunsten i at pakke småt, men godt

Når en hel familie skal på ferie, kan det godt blive en sand udfordring at få plads til det hele. Mange af os har allerede oplevet, at vi kommer afsted med alt for meget tøj til ferien. Ofte bruger vi de samme dele af garderoben igen og igen, da meget af tiden foregår i badetøj eller luftigt tøj, der nemt kan vaskes og tørres.

Når I skal pakke og gerne vil have plads til det hele, handler det om at pakke sparsommeligt, men med øje for det nødvendige. En god måde at få plads til det hele er ved at udvælge en størrelse bagage, hvori alt skal kunne være. Det kan være, at I alle sammen får den samme rygsæk, som må være jeres bagage. Og netop en rygsæk er en god løsning. Det er langt nemmere at pakke bilen med tasker, der har bløde overflader, end med firkantede kufferter.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Hold en fest med dyretema

Hvis du bare ikke kan få nok af dyr, kan du tage din kærlighed til dyrene med i tankerne, når du planlægger din næste temafest. En fest med dyretema kan nemlig være super sjov – især for alle os, der elsker dyr. Dyrekostumer fås i alle varianter, så man kan vælge at klæde sig ud som danske dyr eller mere eksotiske dyr som f.eks. en giraf eller leopard. Med en temafest med dyretema vil du få garanti for en super sjov og yderst morsom fest, hvor du formentlig vil få følelsen af, at være i en zoologisk have, hvor alle dyrene er sluppet ud af deres burer. Det kan kun blive sjovt.

Dyreverden: Sådan holder du temafesten

Når man holder en temafest, handler det om at slippe fantasien løs og finde det kreative sind frem. Der er nemlig ingen grænser for, hvor meget du kan gøre ud af forberedelsen og oppyntningen. Selvfølgelig handler det til en vis grad om, hvem der kommer til din fest og om dit forhold til dem. Det vigtigste er dog i sidste ende din indgangsvinkel til temaet. Så er du bare helt vild med dyr, og elsker du at gå i zoologisk have, så er det bare med at slippe din kærlighed til dyrene fri og planlægge en fest med dyreverden som tema.

Skab din egen dyreverden

Der er flere ting, der er vigtige, når man planlægger en temafest. Selvfølgelig skal du gøre op med dig selv om temaet kun skal omhandle omgivelserne og din oppyntning, eller om du også forventer, at dine gæster kommer i kostumer. Melder du ud, at dine gæster bør møde op i dyrekostumer, er du selvfølgelig kommet langt. Med et utal af forskellige dyrekostumer at vælge imellem, skal der nok komme lidt af hvert til din fest.
Ikke desto mindre er din oppyntning stadig en væsentlig del af temafesten. Du skal skabe rammerne for den perfekte temafest. For en fest med dyretema handler det om at skabe et univers, hvor alle slags dyr kan føle sig hjemme. Enten kan der skabes en slags skov af oppustelige træer og sådan, eller også kan du forsøge at skabe en zoologisk have eller Noahs ark. I det her tilfælde kan oppyntningen bestå af mindre dyr f.eks. oppustelige aber eller grise.

Derudover er det også en mulighed at have indkøbt noget ekstra tilbehør, som gæsterne kan iklæde sig undervejs igennem festen. Det kunne f.eks. være et udvalg af forskellige dyrehovedmasker, hvilket med garanti være grobund for høj latter.

Derfor skal du holde en temafest

Du skal holde en temafest fordi, der altid er en hel speciel stemning til temafester eller udklædningsfester. Alle gør noget ekstra ud af deres person, så ingen ligner deres hverdags-jeg. Alle påtager sig ligesom en rolle for en aften, hvilket skaber en sjov og underholdende stemning, hvor folk typisk vil være mere åbne og give slip, da det ikke er deres person, der slipper tøjlerne løs, men en rolle de påtager sig. En fest med dyretema er et super tema for en temafest.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Udgivet i Dyr

Sådan finder du en lejebolig, hvor du må have dyr

Er du på udkig efter en ny lejebolig eller en ny lejlighed, men synes du, at det er svært at finde et sted at bo, hvor du gerne må have kæledyr? Det er nemlig ikke særlig mange steder, hvor du bor til leje, hvor du må have kæledyr, men det er dog muligt at finde. Her kan du få hjælp til at finde et sted, hvor du må have dyr.

Derfor må du oftest ikke have dyr i en lejlighed

Det kan være svært at finde en lejlighed i Aarhus, hvor du må have kæledyr, især hvis det er en lejebolig. Det er en regel, som mange udlejere har sat, fordi de gerne vil have ro, og fordi de gerne vil passe på deres gulve. Der er nogle udlejere, hvor du gerne må have en fisk eller et mindre dyr i bur, men ikke større dyr såsom en hund eller en kat. Du har dog mulighed for at finde en lejebolig i Aarhus, hvor du må have dyr, du skal bare lede lidt længere.

Det handler om, at du skal være effektiv, når du søger efter en lejebolig i Aarhus. For hvis du bare søger efter en Lejebolig Aarhus, så kommer alle de steder frem, hvor du ikke må have kæledyr. Så det er vigtigt, at du søger efter steder, hvor du gerne må have kæledyr. På den måde bliver det lidt nemmere for dig.

Sådan finder du dit næste hjem til dig og dit kæledyr

Hvis du allerede har et kæledyr, så kan du ikke gå på kompromis, og så skal du finde et sted, hvor du må have dyr i din lejlighed. Derfor kan det være en god idé at sætte dine søgekriterier på diverse boligsider til lejligheder med kæledyr. På den måde kan du være sikker på, at du får vist alle de steder, hvor du gerne må have kæledyr.

Hvis du ikke allerede har et kæledyr, men du går med et brændende ønske om at få en hund eller en kat, så er der mange udlejere, som kan overtales. Derfor kan det være en god idé at tage en snak med din udlejer eller med din kommende udlejer, og så kan det jo være, at du er heldig at få lov.

Find en lækker lejlighed i Nykøbing Mors hvor du må have dyr

Det kan være, at du er på udkig efter en lækker lejlighed i Nykøbing Mors, og der har du en større chance for at må have kæledyr. Så det er bare med at være på vagt og finde ud af, hvornår du har mulighed for at flytte.

Der er mange lejligheder, hvor der er indflytning ret hurtigt, så derfor kan det være en god idé at være klar til at flytte forholdsvis hurtigt. På den måde kan du blive sikret en lejlighed, netop fordi du har mulighed for at flytte med det samme. Det kan få dig forrest i køen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Udgivet i Dyr

Find en bolig med plads til hest

Det kan være svært at finde den rette bolig, når man har en hest. Der er nemlig en del flere krav til boligen, når der også skal være plads til din firbenede ven. Leder du efter en Lejebolig Skibby eller en lejlighed i Ringsted, hvor du kan have hest, så læs her nogle gode råd til at finde den rette bolig.

Hvad kræver det af boligen af have hest hjemme?

For at du kan have en hest gående derhjemme, er der naturligvis en række krav, der skal være opfyldt:

 • Der er selvfølgelig nødt til at være en stald, hvor din hest kan stå om natten. Hvis din hest er af en særlig robust race, eksempelvis en islænder eller shetlænder, kan et læskur på marken også være nok.
 • Der er nødt til at være et areal, hvor hesten kan gå fri. Oftest fortrækkes en græsmark, hvor hesten kan gå og græsse, men i visse tilfælde kan et tørt område også bruges.
 • En generel ting, når man har hest hjemme, er, at der er brug for plads. Der skal både være et sted til halm, et sted til udstyr og foder og mange andre ting.
 • En ridebane er ikke et krav for at kunne have en hest derhjemme, men kan klart være en fordel. Især hvis du går op i din ridning, er det klart en fordel at have en ordentlig dressur- eller springbane. Hvis ikke dette er en mulighed kan det ofte også fungere at ride på marken eller at ride ture, hvis det mere bare er hyggeridning.

Altså er der mange krav til en bolig, der skal kunne rumme en hest. Så kan man overveje, hvor man har mulighed for at gå lidt på kompromis.

Lejebolig i Skibby

Hvis drømmen er at bo i Skibby, kan det sagtens lade sig gøre at finde et sted, hvor der er plads til at have hest. Skibby er nemlig omgivet af marker og gårde. Så et godt råd er at holde øje med de gårde, der ligger i udkanten af byen. Hvis du får muligheden for at leje en gård omkring Skibby, vil der sikkert være mange muligheder for at få det til at fungere med en hest. Måske der skal bygges lidt eller sættes lidt hegn op, men er helt sikkert muligt.

Fordelen ved at bo i Skibby med en hest, er de store åbne arealer omkring byen, der giver uendelige muligheder for ture på hesteryg.

Lejlighed i Ringsted

Hvis du hellere vil bo i en lejlighed i Ringsted, betyder dette ikke, at du er nødt til at opgive din hestedrøm. Der er nemlig flere rideklubber i byen, hvor du eventuelt kan få din hest opstaldet. Her vil du som regel også få adgang til rideklubbens andre faciliteter som ridebane og græsmark.

Ellers kan det være, at der er gårde i udkanten af byen, der har plads til at opstalde heste. Dette kan være en super god løsning, hvis du ikke har interesse i at være en del at en rideklub.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Udgivet i Dyr

CBD olie og kæledyr – er det en god idé?

Vores kæledyr er vores et og alt, og derfor vil vi selvfølgelig meget gerne passe godt på dem. Det er smertefuldt at overvære, hvis de mistrives. Dyr kan sagtens blive deprimerede eller få andre psykiske sygdomme. De kan også have ondt i deres led og have ømme kroppe. Det kan være svært at gennemskue, hvad den bedst løsning så er. CBD olie kan være med til at genskabe trivslen hos din elskede ven og fjerne smerterne. Det har ingen farlige bivirkninger, og doseringen justeres efter behov. Derfor er det værd at overveje, hvis din hund går og har det skidt.

Sådan virker det

CBD olie består af naturlige ekstrakter fra hampeplanten, og det kan både have gavnlige effekter hos mennesker og dyr. Det er ikke et euforiserende stof, så du skal ikke være bange for, at din hund får en dårlig oplevelse. Faktisk har det decideret den modsatte effekt og kan virke opkvikkende, hvis dyret er træt.

Dyr producerer selv cannabinoider. Det er en slags stoffer, som hjælper kroppen med at regulere en masse funktioner som for eksempel sult, muskelsammentrækninger, humør og opfattelse af smerte. Olien gør kroppen mere modtagelig over for cannabinoiderne, hvilket skaber balance i systemet. Dette gør kroppen mere modstandsdygtig over for sygdomme, og det hjælper mod smerter, kramper og følelsesmæssige lidelser, både hos os mennesker og hos dyrene.

Det er vigtigt, at du vælger CBD olie af højeste kvalitet, når det kommer til din hund. Du vil naturligvis gerne have, at han eller hun har det så godt som muligt. Derfor skal du kigge på, hvor hampeplanten er dyrket, og hvordan olien er blevet trukket ud af plantematerialet. Det er bedst at vælge de økologiske olier, hvor ingen kemikalier eller skadelige stoffer har været involverede i processen.

Som sagt er CBD olie frit for ubehagelige bivirkninger. Du skal dog være opmærksom på, at høje doser kan forårsage træthed, diarré og ændringer i appetitten, men hvis din hund får olien jævnligt og i pasende doser, så er der ingen grund til bekymring.

CBD olie og hunde

Du passer helt sikkert godt på din hund og gør dit bedste for, at den skal have et fantastisk liv. En ubalance i det endocannabinoide system kan opstår, hvis hunden får ubalanceret kost eller mangler motion – for langt de fleste hunde i Danmark er dette scenarie dog usandsynligt, heldigvis. Men ubalancen kan desværre også opstå på grund af kroppen selv. Hunde kan både påvirkes af forurening i miljøet, og de kan ligeledes arve lidelser fra deres forældre. Når den indre kemi er i uorden, er det vigtigt at gøre noget for at løse problemet.

CBD olie kan være med til at oprette din hunds indre balance, for det har vist sig at virke mod en lang række slemme lidelser hos rotter og mennesker. Især angst, depression, smerter og krampeanfald kan olien have en markant effekt på. Din hund er naturligvis ikke en rotte, men forskere er overbeviste om, at effekterne også er tydelige hos hunde. På den måde kan en lille smule olie være med til at højne din bedste vens livskvalitet markant!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Udgivet i Dyr

Din guide til hestestrøelse

hesteNår man er ejer af et dyr som en hest, er der en lang række ting, der skal tages hensyn til. Du skal have en stald du kan opbevare den i, da der jo næppe er plads i dagligstuen. Derudover er det vigtigt, at den får lov til at bevæge sig ud i naturen en gang i mellem. Og så er det jo selvfølgelig også et dyr, der skal passes og plejes. Den skal have mad og drikke, den skal børstes og strigles, og der skal tages hensyn til at den trives.

Hvis alle disse ting bliver overholdt, er forudsætningerne for at din hest får det godt til stede. En af de mere specifikke ting du skal have styr på inden du anskaffer dig en hest er dog heste strøelse. At du har gjort dig overvejelser omkring dette, er afgørende for dyrets velvære.

Derfor er halm ikke løsningen

Halm er det traditionelle valg inden for hestestrøelse, og er blevet brugt i århundreder. Med årene er der dog blevet udviklet flere og flere alternativer, hvor af mange af dem er at foretrække frem for halm.

Nye undersøgelser peger nemlig i retning af, at halm ikke er hestenes yndlingsstrøelse. Halm er fx skyld i spredning af svampesporer, der kan forværre hestenes helbred. Ydermere giver halm en kraftig lugt og efterlader meget møg, mens det også støver og hurtigt bliver gennemvædet.

Ovenstående fakta kombineret med at priserne er stigende på halm, bidrager alle til, at det er værd at tage et kig på hvad alternativet er.

Hvilken type skal man vælge?

Der findes både fordele og ulemper ved de fleste typer hestestrøelse. Heste er jo også, nøjagtig som mennesker, forskellige, og derfor er der aldrig nogen garanti for, at én type strøelse med sikkerhed vil være at foretrække frem for en anden for lige præcis din hest. Det er dog værd, at kigge mulighederne i gennem og vurdere hvad der giver bedst mening bedømt på kvalitet, indhold og pris.

Et godt bud, såfremt man har fulgt tekstens råd og vurderet, at halm ikke er vejen frem, er at bruge træbriketter. Disse er fremstillet af savsmuld og savspåner, der bliver presset hårdt sammen under stort tryk. Dette betyder, at de er meget komprimerede, hvilket er en stor fordel, hvis der mangler plads. Derudover kan de fås i stor kvalitet, de er håndterbare, de smuldrer ikke og de er nemme at stable.

Et andet alternativ er tørv. Fordelen ved tørv er, at det er godt for hestens sundhed. Heste viser færre tegn på luftvejsproblemer ved anvendelse af tørv i direkte sammenligning med træbriketter. Samtidig er tørv nemt at håndtere og derudover godt til at suge vand eller andre væsker til sig.

Så er der også spåner som en mulighed. Spåner giver en blød bund og mindre mødding. Til gengæld er det pladskrævende, ligesom det også er ret dyrt sammenlignet med de andre løsninger.

Der er altså nok at tage fat på med hensyn til hestestrøelse. Hvis du har denne guide i baghovedet inden du går på indkøbstur, er chancerne for at din hest kommer til at trives dog rigtig store.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Elsker du dyr? Så prøv Sims 4 hunde og katte

Sims

De fleste af os elsker dyr, og der er da heller ikke noget så uimodståeligt som en lille hundehvalp. Det kan være svært at modstå trangen til at adoptere en masse små behårede familiemedlemmer – men nu har du faktisk muligheden for at udleve drømmen om massevis af søde små hundehvalpe i dit hjem.

Sims 4 hunde og katte er nemlig en udvidelsespakke til det populære Sims-spil, og her kan du adoptere både hunde og katte – og spillet er lige så godt, som man håber på.

Vis dit barn, hvad det vil sige at have en hund

Mange børn drømmer om at have deres egen hund, og det er enhver forældres frygt, at så snart man giver efter, forsvinder barnets interesse, og man ender selv med at stå med det fulde ansvar.

Vil du gerne give dit barn et bedre indtryk af, hvad det i virkeligheden vil sige at være hundeejer?

I Sims 4 hunde og katte kan du nemlig følge hunden helt fra hvalpestadiet til det voksne hundeliv. Dit barn får et indblik i nogle af de ting, som man for eksempel skal lære en hund, og dit barn vil lære at tage ansvar for dette.

Altså er Sims 4 hunde og katte også en rigtig god løsning til dig, der vil vise dit barn, hvor meget det kræver at have en hund. Så kan du holde lidt øje fra sidelinjen. Måske er dit barn endnu mere ansvarsfuld, end du havde forventet.

Du kan købe Sims 4 hunde og katte på nettet

Ønsker du at købe Sims 4 hunde og katte, kan du gøre det nemt og enkelt. Du kan nemlig købe det på nettet, og derefter kan du hente det direkte ned på din computer.

Joybuggy.dk er blandt andet en udbyder af spillet, og her kan du altså trygt handle, når du ønsker at købe spil til din computer.

Måske er du en erfaren Sims-spiller, eller måske er det første gang, du skal til at kaste dig ud i et spil. I så fald skal du være opmærksom på, at det er vigtigt, at du har grundpakken i Sims 4, før du køber en af udvidelsespakkerne.

Én ting er i hvert fald helt sikkert, og det er, at Sims-spillene altid vil være et hit blandt både børn og voksne – og med alle de forskellige udvidelsespakker, der er at finde, vil du aldrig kede dig med Sims.

Det kan være, du har en stjernedrøm gemt i dig, som du gerne vil udleve i et spil Sims – og så kan du for eksempel finde udvidelsespakken Bliv Berømt. Det kan være, du er et vaskeægte bymenneske – eller måske har du drømmen om det – og så kan du ligeledes købe udvidelsespakken Byliv.

Der er masser af udvidelsespakker at finde, og det er blot med at give sig i kast, for så snart, man er startet, kan man næsten være helt sikker på at blive grebet af den vidunderlige verden i Sims.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Udgivet i Dyr