Derfor skal du huske at have en forsikring til dit kæledyr

Hvad enten du har hund, kat eller kanariefugl, så er du sikkert godt klar over hvor meget du holder af dit kæledyr. Og det er netop af denne grund, at det er i din og dit kæledyrs bedste interesse at du beskytter den så meget som overhovedet muligt. Hvis dette ikke blot lyder som det rene vrøvl, så bør du nu overveje at tegne en kæledyrsforsikring som et sikkerhedsnet for dit kæledyr. Men hvad er en dyreforsikring rent faktisk, og hvad dækker den?

Dyreforsikring – hvad er det egentlig for en størrelse?

Hvis du f.eks. er hundeejer, så er du uden tvivl klar over at din hund ifølge loven skal have en ansvarsforsikring, så længe den befinder sig i landet. Dette lovkrav er gældende, fordi det jo desværre af og til sker, at en hund angriber et menneske, hund eller ødelægger noget på en andens ejendom. Ved at have en ansvarsforsikring er du således sikret, hvis din hund nu skulle opføre sig lidt for uartigt. I lighed med ansvarsforsikringen til vores hunde, så findes der selvfølgelig også forsikringer af denne slags til alle vores andre kæledyr. Den store forskel er dog, at den kun er lovpligtig til hunde og heste, hvorimod den er frivillig til andre typer kæledyr. Dette skyldes nemlig, at netop hunde og heste vurderes at være mere tilbøjelige til at forårsage en skade end f.eks. en guldfisk eller huskat.

Dyreforsikring – hvordan er jeg sikret?

En forsikring til dit kæledyr har som sagt først og fremmest det formål, at dække de skader som dit kæledyr forårsager overfor andre, samt deres ejendom. Til gengæld vil man normalt ikke være dækket af ens kæledyrsforsikring i tilfælde af sygdom eller skader på dyret. Den gode nyhed er dog, at man faktisk sagtens også kan dækkes ind på dette område; du skal blot sørge for at vælge det til. På denne måde vil din hund eller kat nemlig være forsikret imod f.eks. trafikulykker eller alvorlige sygdomme. Dette har naturligvis den fordel, at du ikke lige pludselig står med en kæmpestor dyrlægeregning på hånden, som du i visse tilfælde vil have vanskeligt ved at betale. Du vil derfor med en dyreforsikring befinde dig i en langt bedre økonomisk position, og du slipper desuden også for en pæn mængde stress oven i hatten. Find din forsikring på Forsikringsportalen, hvis du endnu ikke har tegnet din dyreforsikring til dit kæledyr. Det kan som du nok kan se betale sig, at være ordentligt dækket ind.

Tag en snak med dit forsikringsselskab

Find din forsikring på Forsikringsportalen, men inden du gør dette, bør du kontakte dit eget forsikringsselskab. Hvis du f.eks. allerede har tegnet en forsikring til dig selv hos et forsikringsselskab, så vil det i denne forbindelse være en god idé at du kontakter dem. De vil nemlig være kompetente til at give dig rådgivning i forbindelse med, hvilken slags forsikring der bedst egner sig til dit kæledyr. På denne samler du netop dine forskringer under denne samme paraply – og det er jo dejligt praktisk. Hvis dit forsikringsselskab nu ikke skulle tilbyde dyreforsikringer, så kan de til gengæld nok sende dig det rigtige sted hen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Der er lukket for kommentarer.