Husk hundetegnet

hundetegn

Der er meget at tænke på, når man har hund. Den skal aktiveres hver dag, den skal have et godt foder, den skal trænes. Og så er der en hundelov, man skal overholde.

Et af punkterne i hundeloven er, at hunde skal bære et hundetegn. Den skal bære et lille mærkat, der fortæller, hvor den hører til henne. Det er et lovkrav, men det kan samtidig være praktisk. Hvis uheldet skulle være ude en dag, vil hundetegnet hjælpe dig og din hund.

Hvad skal der stå på hundetegnet?

Ifølge loven skal der stå noget bestemt på din hunds hundetegn. Der skal nemlig stå ejerens, altså dit navn og adresse. Man skal kunne se på hunden, hvem der ejer den, og hvor den bor.

Loven er gammel, og den blev lavet i en tid, hvor alle ikke havde en telefon i lommen. I dag er det også en god idé at få et telefonnummer på hundetegnet. Så skriv dit navn, din adresse og dit mobilnummer. Så kan man nemt finde dig, hvis man finder din hund.

Manglende hundetegn giver bøde

Løber din hund væk en dag, er der forhåbentligt et rart menneske, der finder den. Det er godt, hvis en rar person kigger på dens hundetegn og ringer til dig. Så kan du komme og hente den.

Ender din hund med at blive indfanget af politiet, så er hundetegnet vigtigt. Har den ikke det på, får du en bøde. Så kan de nemlig ikke bare lige køre hunden hjem. Så skal den igennem hele systemet, og de skal læse dens chip og slå dig op. Din hund kommer hjem igen, men du får en regning på det.

Se det ikke som en begrænsning

Det kan være irriterende, når der er noget udefra, der bestemmer sådan noget. Du vil nok gerne selv bestemme, hvad din hund har på. Men se det ikke som en begrænsning, at den skal have et hundetegn på. Se det som endnu en mulighed for at udtrykke sig.

Der findes forskellige slags hundetegn. Du kan vælge et rundt, men du kan også vælge et, der er formet som et kødben. Du kan vælge et, der hænger fra ringen i hundens halsbånd. Men der er også hundetegn, der sidder fast på remmen.

Der er masser af muligheder med hundetegnet, så det kan fint passes ind. Har du bestemte ønsker om æstetik eller anvendelighed, så kan du vælge et passende hundetegn.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Der er lukket for kommentarer.