Sådan vælger du hunderacen, der passer bedst til dig

Står du og skal vælge, hvilken hund du skal vælge som din første hund, så er der mange spørgsmål, der dukker op. Det er vigtigt, at du sætter dig ind i hunderacens egenskaber, da mange førstegangskøbere vælger ud fra udseende, og kan resultere i store overraskelser. Du skal også grunddigt overveje, hvilke behov du har til den nye hund, og hvilke forhold du kan tilbyde hunden. Læs mere her om hunderacer.

Hundens egenskaber

Hunderacer har forskellige egenskaber, såsom temperament og udseende. De forskellige egenskaber er fremkommet ved, at mennesket har avlet på hunden til at udføre forskelligartet opgaver. Dog har hundene en række ensartet egenskaber, som at de gør, springer op, bruger både næse og mund til at undersøge verdenen, og så er de alle flokdyr. Nedenfor er oplistet nogle eksempler på egenskaber for hunderacer:

  • Hunden skal kunne være alene hjemme
  • Hunden skal være en vagthund, så det er i orden, at den gør
  • En hund som er meget selvstændig kan være svær at træne
  • Hunden skal kunne gå løs i hundeskoven og kaldes tilbage
  • Jagtegenskaber er vigtigt for vores nye hund

Det er vigtigt, når du ser på, hvad hunden er avlet til, og så overveje hvad den ikke kan, og om de kan passe til dig. Få mere viden om hunderacer her.

Hvilke behov har du til din nye hund?

Det er også vigtigt, at du eller din familie sætter jer ind i, hvilke behov I har til den nye hund. Da hunde kommer i mange forskellige størrelse, så skal du også vælge, om du har behov for en stor eller lille hund. Skal hunden passe ind i en aktiv familie? Hvilke omgivelser kan du tilbyde hunden, såsom om du bor i en lejlighed eller hus med have. Kræver hundens pels meget pleje, og mange andre spørgsmål kan være med i overvejelserne. Følgende behov kan du tage med i sine overvejelser:

  • Vi løber meget, og hunden skal med ud at løbe.
  • Vi er en travl familie, og har ikke tid til pelspleje
  • Hunden skal bruges til jagt og samtidig være en familiehund
  • Hunden skal kunne bo i en lejlighed i byen
  • Hunden skal være let at træne

Du kan selv finde flere behov, som du kan opliste, inden du går i gang med at kigge på hunderacer.

Gode råd til valg af hundehvalp

Når du har fundet ud af, hvilken hunderace der passer bedst til dig, så skal du prøve at sikre dig at få den rette hvalp fra kuldet. Her kan opdrætteren være en god hjælp for dig, da opdrætteren kender hvalpene godt fra de første 8 uger. Er I en familie med små børn, så passer en hvalp fra midt i kuldet godt. Har du ingen børn og vil bruge meget tid med hunden, så er den selvsikre og initiativrige hvalp en god idé, da den vil have en stor motivation for at blive beskæftiget. Er du mere til en hundehvalp, hvor aktiviteten ikke er høj og uden de store udfordringer, så er den forsigtige og tilbageholdende hvalp et godt valg. Vælg hunderacer her.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Der er lukket for kommentarer.